17.5.08

Homofobia

"Homofobiasta päästään eroon vain koulutuksella, valistuksella ja rehellisellä keskustelulla. Periaatteessa ja paperilla asiat ovat monessa maassa kunnossa, mutta arkipäivän todellisuus todistaa toisin." Näin toteaa Ranneliike ry:n valitsema vuoden 2008 homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläs Alexander Stubb.

Mainio konsepti tuo "homofobia". Sehän viittaa sairauteen, josta kärsivät kaikki ne, jotka eivät ole (ainakin teoriassa) valmiita astumaan kadulle osoittamaan mieltänsä homoseksuaalin elämäntavan puolesta. Saman tien kannattaisi lanseerata enemmänkin vastaavia käsitteitä: alkoholistifobia, pedofiilifobia, narkomaanifobia, narsistifobia, jne. Kaikkihan me olemme samanarvoisia eikä yksi elämäntapa ole toista parempi, joten miksi suhtautua vihamielisesti muiden taipumuksiin ja valintoihin? Antaa kaikkien kukkien kukkia!

Homofobian rinnalla voitaisiin tietysti puhua vielä muistakin peloista, joista valitettavan monet kärsivät. Yksi kauhistelee raittiutta, toinen pelkää sitoutumista avioliittoon, kolmas suhtautuu epärationaalisen vihamielisesti Jeesukseen. Homoille löytyi jo hallituksesta puolestapuhuja, mutta vielä olisi muillakin ministereillä mahdollisuus päästä otsikoihin esim. raittiusfobian, avioliittofobian tai jeesusfobian hyväntahdon lähettiläänä. Nämähän ovat nimittäin kaikki asioita, jotka ovat periaatteessa ja paperilla kyllä kunnossa, mutta arkipäivän todellisuus Suomessa todistaa toisin.

0 kommentti(a):