18.3.08

Isänmaa, Israel ja Ilmestyskirja

Kristikunnan suurinta juhlaa, pääsiäistä, vietetään tällä viikolla. Juhlan kunniaksi Nokia Missio järjestää suuren pääsiäistapahtuman, jonka aiheena on "Suomi, Israel ja lopunajat". Juhlan päävieraana on yhdysvaltalainen Chuck Pierce, joka hänen oman www-sivustonsa mukaan on sekä apostoli että profeetta. Kaikesta päätellen on siis luvassa tapahtuma, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Tapahtuman mainoksen nähdessäni jäin miettimään, että miten nuo kolme asiaa - Suomi, Israel ja lopunajat - liittyvät toisiinsa. Raamattu puhuu lopunajoista, mutta ei sano mitään Suomesta tai tämän päivän Israelin valtiosta, joten ainakaan Jumalan Sana ei ole näitä kolmea teemaa yhdistävä tekijä. Onneksi asia kuitenkin selvisi Nokia Mission sivustolta: Chuck Pierce tulee Suomeen kertomaan suomalaisille, kuinka Suomi tulee olemaan avainasemassa juutalaisten suuressa eksoduksessa Israeliin (joka oletettavasti jotenkin liittyy Ilmestyskirjaan tai Raamattuun).

Lisää tietoa asiasta on saatavilla liikkeen verkkokaupassa myynnissä olevasta kirjasta, MOMENTUM - Suomi, Israel ja lopunajat. Kirjan esittelyssä jopa varoitetaan, että sen lukemisen myötä saattaa lukijassakin "puhjeta profeetallisuus". Nyt on siis mahdollisuus tehdä kertaheitolla täyttä totta Paavalin kehotuksesta tavoitella profetian lahjaa - ja vielä halvalla, vain 15 eurolla.

Ok, yllä olevista kommenteista paistaa läpi tietty skeptisyys. Tapahtuman markkinointi muistuttaa nimittäin niin paljon erään Leo M:n meininkiä, joka on pitänyt osaa Suomen uskovista varpaillaan jo kymmeniä vuosia näillä "NYT"-opetuksillaan samasta pyhästä kolminaisuudesta eli isänmaasta, Israelista ja Ilmestyskirjasta. Haluaako Nokia Missio leoksi Leon paikalle? Tulevatko suurimmat rahavirrat Israelin ystäviltä? Vai onko Missio kenties jälleen laajentamassa työnäkyään?

Markku Koiviston ydinosaamista on suomalaisten luterilaisten tavoittaminen evankeliumilla. Toivottavasti Ilmestyskirjaan ja lopunaikoihin liittyvät hörhöilyt jätetään muille ja liike keskittyy omaan missioonsa - sikäli kun se on sille itselleen selkeä ja kirkas.

4 kommentti(a):

179p 18.3.2008 klo 13.17  

Tulimme tuossa ystäväni kanssa siihen tulokseen, että etnisen Israelin sumeilematon tukeminen, muka Raamatun sanomaan vedoten, sen pyrkimyksissä saada Palestiinassa sijaitseva maa-alue täysin haltuunsa saattaa hyvin olla suurin eksytys länsimaisessa herätyskristillisyydessä heti gnostilaisuuden jälkeen.

Kappas, yllän pian melkein Paavalin tasolle pitkien virkkeiden kirjoittamisessa. Sisältö vain ei koskaan ole yhtä täyttä tavaraa. :)

vesa 18.3.2008 klo 17.02  

En ehkä muotoilisi asiaa aivan noin vahvasti, mutta olen kyllä samaa mieltä siitä, että länsimaisen herätyskristillisyyden ruohonjuuritason hermeneutiikka on tuossa Israel-kysymyksessä usein aika pahasti hakoteillä. On ihan hyvä, että suomalaisistakin kristityistä löytyy tulta ja paloa, mutta tuon palavuuden soisi kyllä kanavoituvan enempi sellaisiin kysymyksiin, jotka UT:ssakin nousevat keskeisimmiksi.

Viher-Tuomo 18.3.2008 klo 19.10  

Tuo on varmaan ihan terve huomio, joka tässä bloggauksessa on tullut esille. Tuohon helposti itsekin lähtee joskus ehkä turhan helposti mukaan. Hyvä meidän silti on muistaa, että ainakaan etnisen Israelin halventaminen ja vääristelevä uutisointi sillä tavalla kuin esimerkiksi valtamedia tekee - ja jonka vesan.blogspot.com on monesti ottanut esille - ei ole ainakaan sen hyödyllisempää kuin tällainen Israel-hypetys. Kaikessa pitäisi olla jokin tolkku...

vesa 18.3.2008 klo 19.25  

Kaimani on ihan oikein tuonut esille sitä, että median suhtautuminen Israel-kysymykseen ei sekään ole ongelmaton. Toisaalta Israel-ystävien valikoiva uutisointi poikkeaa kokemusteni usein sekin aivan yhtä paljon totuudesta, tosin päinvastaiseen suuntaan kuin median uutisointi. Kaiken kaikkiaan harmittava tilanne konfliktin osapuolten kannalta.

Kristittyjen roolin pitäisi mielestäni kuitenkin olla rukoilemassa rauhaa ja viemässä evankeliumia ja Kristuksen läsnäoloa tasapuolisesti kaikille, ei suinkaan nousta sodan puolesta barrikadeille, niin kuin Suomessa taannoin.