30.11.07

Miksi seurata Jeesusta?

Christianity Todayn lokakuun numerossa oli juttu siitä, miksi muslimit seuraavat Jeesusta. Kirjoituksen pohjana on aineisto, jossa 750 kristinuskoon kääntynyttä muslimia 30 eri maasta kertoo, miksi kääntyi kristinuskoon. Mahtaisiko meillä suomalaisilla kristityillä olla jotain opittavaa tämän tutkimuksen löydoksistä?

Tärkein muslimien kääntymiseen vaikuttanut kokemus oli se, että kristittyjen käytös ja elämäntapa erosivat edukseen muusta yhteiskunnasta ja tekivät näin vaikutuksen. Suomessa sen sijaan uskotaan vahvasti Jumalan lasten syntisyyteen. Niinpä usein Jumalan mielen mukaisella tavalla muista erottautumista jopa varotaan, ettei vain syyllistyttäisi omavanhurskauteen tai jouduttaisi kuulemaan "mikä hurskastelija sinä oikein luulet olevasi" -kommentteja. Tämän tästä tapaa kristittyjä, jotka suorastaan kerskailevat sillä, että ovat "ihan tavallisia ihmisiä" eivätkä mitenkään erotu muista ihmisistä. Tämänkö sitten pitäisi tehdä kristinusko houkuttelevammaksi?

Toinen muslimien kääntymiseen vaikuttanut asia on Jumalan voiman kokeminen rukousvastausten, paranemisten ja demonien vallasta vapautumisten myötä. Tälläkin alueella taidamme me suomalaiset uskovat jäädä todistuksessamme aika heikoille. Koska viimeksi naapurisi koki Jumalan voiman kun rukoilit hänen puolestaan? Koska vimeksi työkaverisi parani kun laskit kätesi hänen päällensä Jeesuksen nimessä? Koska viimeksi kaupungilla kohtaamasi pahojen voimien vallassa oleva henkilö vapautui kun henget pakenivat sitä voimaa ja auktoriteettia, jonka Jeesus seuraajilleen antoi?

Onneksi sentään maa on täynnä teologeja, jotka osaavat luoda teologisia konstruktioita, jotka legitimoivat hengellisesti aneemisen elämämme ja muuttavat status quon hyveeksi.

0 kommentti(a):