15.10.06

Suomalaiset kristilliset kirjat - 3 kärjessä

Keskustelimme erään toisen blogaajan kanssa siitä, miltä mahtaisi näyttää "10 kärjessä" -lista suomalaisista kristillisistä kirjoista. Listan väsääminen ei ole helppoa, mutta hyvän esimerkin rohkaisemana päätin minäkin tarttua haasteeseen.

Homma osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ei niin, etteikö kirjoja olisi tullut luettua, mutta loppupelissä mieleen muistui yllättävän vähän sellaisia, mitä voisi suositella muillekin. Lista voi toki täydentyä myöhemmin muistin palattua ja/tai uusien lukukokemusten myötä, mutta tällainen se on tällä hetkellä:

3. Mika Waltari: Valtakunnan salaisuus. Faktan ja fiktion puhutteleva yhdistelmä.

2. Seppo Jokisen isyyttä, äitiyttä, eheytymistä, yms. käsittelevät kirjat (yhtä suosikkia on vaikea valita!). Apua ja rohkaisua rikkinäisille.

1. Pirkko Jalovaara: Rukous on elämäni. Koskettava ja innoittava todistus, joka kutsuu mukanaan syvempään yhteyteen Jumalan kanssa.

Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan!

2 kommentti(a):

Vesa 15.10.2006 16.53  

Kiitos rohkeuden osoittamisesta ja hyvistä vinkeistä. Waltari on minulle ollut tuntematon tapaus, kuten suomalainen kaunokirjallisuus muutenkin (syy: asuin Ruotsissa koko kouluajan), mutta nyt heräsi kiinnostus.

vesa 15.10.2006 22.00  

Eipä kestä :-) Homma oli vaikea ja joku kauan sitten luettu hyvä kirja saattoi jäädä pois. (Muistelen esim. Daniel Nylundin Ajankohtainen 3 -lehden olleen aikoinaan hyvä lukukokemus, mutta en enää muista sisältöä niin tarkasti, että olisin voinut suositella yhtä helposti kuin noita listalle päässeitä.) Toisaalta voi olla, että lyhyt lista provosoi muitakin listaamaan ne 10 oikeasti parasta kirjaa :-)