31.8.06

Homma hallussa

Edellisen kirjoitukseni jälkeen selailin Nokia Mission uusinta uutislehteä. Täytyy nostaa hattua liikkeelle, sillä he selvästi ottavat vakavasti uskovien varustamisen. Äkkiä vilkaistuna koulutustarjonnasta löytyi mm. musiikki/ylistyskoulu, parantumiskoulu, solujohtajakoulu ja 3-vuotinen raamattukoulu. Lisäksi tarjonnassa on avioliittokoulutusta, MI Finland, nuorten "sotakoulu", yms. Oman paikan ja lahjojen löytämiseksi on siis runsaasti mahdollisuuksia ja monet menevätkin valtavin harppauksin eteenpäin omassa uskonelämässään Mission tarjoamissa puitteissa.

Virallisen koulutuksen ja tilaisuuksien lisäksi Missio näyttää panostavan myös solutoimintaan. Tämäkin on tervetullut painopiste, sillä todellinen kasvu ei tapahdu isossa kokouksessa penkissä istumalla, vaan intiimimmässä (ja joskus kivuliaassakin) kanssakäymisessä muiden uskovien kanssa. Uusi Testamenttikin olettaa yleensä seurakunnasta puhuessaan paikallisen (esim. yhdessä kaupungissa olevan) uskovien joukon, joka kokoontuu pienissä ryhmissä ihmisten kodeissa ympäri kaupunkia. Jos siis haetaan Raamatun mallia siitä, miten seurakunta toimii ja kokoontuu, niin nykypäivän kotiryhmät, solut ja/tai kotiseurakunnat (eli kodeissa kokoontuvat seurakunnat) ovat lähinnä sitä, mitä Paavalilla ja muilla UT:n kirjoittajilla on mielessään.

Kaiken tämän perusteella näyttäisi siltä, että Nokia Missiolla on homma näiltä osin hallussa ja että liike tulee kasvamaan ja voimistumaan entisestään. Tämä puolestaan merkitsee sitä, että suomalaiset tulevat ennen pitkää ymmärtämään, että kansankirkkomme edustama kristillisyys ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Ja se onkin mielenkiintoista nähdä, mitä sitten tapahtuu.

0 kommentti(a):