26.11.06

Todistajat argumentoimassa

Kolmas haaste (ks. myös ensimmäinen ja toinen), jonka Jehovan todistajat meille kristityille asettavat, liittyy niihin asioihin, jotka todistajat mielellään nostavat tapetille. Jo aikaisemmin mainitussa "Väärän uskonnon loppu on lähellä" -kirjoituksessa löytyy hyviä esimerkkejä:

  • "Väärä uskonto" (eli kristityt) osallistuu sotiin ja pitää terroristien tappamista Raamatun valossa oikeutettuna, kun taas Jeesus käskee kristittyä rakastamaan vihollisiaankin.
  • Länsimaiden kristilliset kirkot "vihkivät homoja ja lesboja papeiksi ja vaativat valtioita tunnustamaan samaa sukupuolta olevien avioliitot. Jotkut kirkot kyllä tuomitsevat moraalittomuuden, mutta suvaitsevat silti sellaisia uskonnollisia johtajia, jotka käyttävät lapsia seksuaalisesti hyväkseen. Mitä toisaalta Raamattu opettaa? Se sanoo selvästi: 'Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet.'"

Nämä ovat vain yksittäisiä esimerkkejä ja vaihtelevat todistajien traktaatist toiseen, mutta pääasia käy hyvin selville. Kristillisten kirkkojen ja kristityiksi itseään kutsuvien toiminta on usein ristiriidassa Raamatun kanssa ja Jehovan todistajat ammentavat siitä osan voimastaan.

Tämä ei tietenkään ole koko totuus, eli toki kristittyjen joukosta löytyy niitäkin, joille Jehovan todistajien mainitsemat asiat ovat yhtä lailla kauhistus. Samoin todistajienkin joukossa on niitä, jotka elävät kaikkea muuta kuin Raamatun mukaan, vaikka näitä juttuja harvemmin repostellaan uutisotsikoissa.

Kaikesta huolimatta meidän kristittyjen tulisi aina välillä astua peiliin eteen ja kysyä itseltämme: "Lisääkö minun elämäni ja käytökseni evankeliumin uskottavuutta, vai olenko omalta osaltani vaikuttamassa siihen, että joku valitsee mieluummin jonkun muun vaihtoehdon?"

2 kommentti(a):

Anonyymi,  17.1.2007 16.44  

Osuit vasta nyt kohteeseen. Jehovan todistajia ei saada irti harhaopistaan lyömällä heitä Raamatulla päähän vaan kohtelemalla todistajia kuin normaaleja ihmisiä.

Tiedän tämän siksi, että olin Jehovan todistaja toistakymmentä vuotta.

vesa 17.1.2007 17.03  

Kiitos kommentista! Olet ihan oikeassa - päädyin samaan tulokseen yli 15 vuotta sitten ja olen siitä lähtien pyrkinyt myös toimimaan sen mukaan todistajia kohdatessani.

Keskityin näissä kolmessa kirjoituksissa lähinnä siihen, mitä haasteita todistajat asettavat kristityille, mutta saatan myöhemmin kirjoittaa enemmän siitäkin, miten uskova voi parhaiten kohdata todistajia.

Olisiko sinulla lisäajatuksia aiheesta?