23.11.06

Todistajat vauhdissa

Jos Jehovan todistajat sinun paikkakunnallasi ovat olleet yhtä aktiivisia kuin minun kotiseudullani (ja teoriassa kaikkialla, missä todistajia on), niin olet viime viikkojen aikana saanut kotiisi lehtisen otsikolla "Väärän uskonnon loppu on lähellä!". Tuon lehtisen inspiroimana ajattelin kirjoittaa useamman jutun sarjan todistajista ja siitä, minkälaisia haasteita he meille kristityille asettavat.

Suurin osa suomalaisista on varmaan tavannut Jehovan todistajia omalla kotiovellaan. Tämä ei ole mikään ihme, sillä tilastojen (joita todistajat pitävät mielellään ja jotka ovat julkisia) mukaan Suomessa saarnattiin esim. viime vuonna yhteensä 2 730 577 tuntia. Todistajia Suomessa oli parhaimmillaan yhteensä 19 044 henkeä, joten jokainen Jehovan todistaja kuluttaa siis vuodessa keskimäärin 143 tuntia kertoen uskostaan, yleensä ovelta ovelle.

Mitähän tapahtuisi, jos Suomessa jokainen uudestisyntynyt uskova kuluttaisi edes kymmenesosan tuosta ajasta omasta uskostaan kertomiseen? Jos tämä vielä tapahtuisi ystävien, sukulaisten, naapurien ja työtovereiden kautta, niin mitä siitä seuraisi? Kaikkien tilastojen mukaan ylivoimaisesti suurin osa ihmisistä tulee uskoon juuri noiden kontaktien kautta, joten veikkaisin, että koko Suomi tulisi lyhyessä ajassa tavoitetuksi evankeliumilla ja kaiken lisäksi vielä relevantilla tavalla.

PS. Jotain todistajien kauppaaman paketin aitoudesta kertoo se, että jokaista käännynnäistä kohden saarnataan 8 560 tuntia. Kun lisäksi suurin osa näistä kastetuista on Jehovan todistajien omia jälkeläisiä, jäävät liikkeen tehoprosentit aika alhaisiksi.

0 kommentti(a):